Fan vad jag älskar när man sitter uppe och grejjar (som jag gör nu när jag knåpar ihop denna nya hemsidan…), klickar på lite ny musik via någon annans playlist och femton klick senare hittar man något man aldrig hört förut och bara hickar till, stannar upp och undrar VA FAN VA NU DETTA!??

Lite så var det för en timme sen när jag för första gången hörde Ett Dödens Maskineri, nu har jag förbokat deras kommande debutalbum Det Svenska Hatet via deras Bandcamp.

Ett Dödens Maskineri är ett crustpunk/hardcore-band från Falun som ligger på Suicide Records från Göteborg som redan förra året släppte en EP som heter Sveriges Humanitära Ruiner och den ligger på Spotify, bara att tugga i sig!

Inlägg den 3:e oktober (min födelsedag, ser det som någon form av tecken) på deras Facebooksida och det gjorde blixtförälskelsen komplett.

”Alliansens styre från 2006 till 2014 var en stor anledning till att vi tog upp instrumenten och sparkade liv i bandet. Vi såg klassklyftorna öka och vi såg bekanta utförsäkras. Vi såg en politik som ledde till ökat utanförskap och som banade väg för rasism och populism. Vi såg ett samhälle växa fram där man såg ner på svaghet. Arbetslinjen sparkade på människor som redan låg ner och gav fördelar till människor som redan hade det förspänt. Risken är nog att den nya Alliansen bestående av religiösa fanatiker, borgare och rasistiska grobianer kan bli snäppet värre. 2022 ser fan mörkt ut.”

Låttexten till Låsta Dörrar

Stängda hjärtan. Ingen värmande empati.
När kapitalet får härja fritt i samtidens dystopi.
Låsta dörrar i skuggan av villornas murar.
I vårt Sverige av idag där vårt gemensamma har sålts av.

I ruiner av kollektivet – vår offentlighets dystra grav.
Slaktad och privatiserad. Iscensatt av Borg och Maud.

Vård och omsorg har dränerats i valfrihetens namn.
Människovärdet har avreglerats och vi misstror och offrar varann.

[wvc_album_disc alignment=”center” type=”vinyl” rotation_speed=”10000″ cover_image=”127″ disc_image=”127″ link=”url:https%3A%2F%2Fsuiciderecordsswe.bandcamp.com%2Falbum%2Fdet-svenska-hatet|target:_blank”][wvc_spotify_follow_button alignment=”center” show_count=”true” url=”https://open.spotify.com/artist/5OnVR7BCOmGxkkbjZcOQQ7?si=ksHo76tEQeiGB_or6jXXWw”]

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *